5 sfaturi pentru o tensiune arterială normală

5 sfaturi pentru o tensiune arterială normală

Reglează valorile tensiunii arteriale în 5 pași

Aceste orientări generale sunt doar începutul. Dar întotdeauna trebuie să începi de undeva.

1

Menține greutatea ideală.

2

Efectuează regulat activitate fizică.

3

Ține o dietă echilibrată.

4

Redu stresul.

5

Nu fuma.

1

Menține greutatea ideală

Majoritatea adulților din ziua de azi, prezintă un surplus de 10-15 Kg față de greutatea ideală. Pierderea a doar 10% din greutatea corporală poate avea un efect semnificativ asupra menținerii valorilor tensiunii arteriale în intervalul normal.

2

Efectuează regulat activitate fizică

American Heart Association, arată că persoanele care fac efort fizic au șanse mult mai mari de a se bucura de niveluri normale ale tensiunii arteriale. Chiar și o activitate fizică moderată, cum ar fi mersul pe jos, este benefică atunci când se face regulat, cel puțin 30 de minute zilnic,  5 zile pe săptămână, sau măcar 150 minute săptămânal.

3

Ține o dietă echilibrată

Mănâncați alimente sănătoase, cum ar fi pește, ulei de măsline, cereale integrale, fructe și legume proaspete. Aveți mare grijă la aportul de sare. Marea majoritate a oamenilor consumă de 20-30 de ori mai mult sodiu decât este necesar.

4

Redu stresul

Știu că este imposibil să eviți cu totul stresul, dar încearcă să limitezi cazurile de furie, teamă sau frustrare. Menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale este mai ușoară fără situațiile care tind să crească nivelul de adrenalină și cortizol.

5

Nu fuma

Nicotina produce vasoconstricția vaselor de sânge, ceea ce face împiedică funcționarea normală a inimei tale. Este mai ușor pentru nefumători să obțină un nivel sănătos de oxigen care circulă în sânge. Dacă ești fumător, oprește-te chiar acum! Dacă nu fumezi, ai grijă să eviți fumatul pasiv!

Pe lângă acești primi pași, poți face mult mai mult pentru a menține tensiunea arterială în intervalul normal.

Interesat de sănătatea ta? Te așteptăm.

Păstrăm legătura!

[contact-form-7 id="2667" title="Formular de contact 1"]

Lasă un răspuns

Informațiile din acest site reprezintă ghiduri generale pentru a ajuta pacienții să înțeleagă condițiile specifice, tratamentele sau testele medicale. Informația din acest site este destinată exclusiv scopurilor informaționale, nu abordează circumstanțe individuale și nu înlocuiește nevoia de consiliere individuală de la un profesionist din domeniul medical. Dacă aveți întrebări, sau pentru sfaturi medicale personalizate, vă rugăm să întrebați medicul curant, sau să ne contactați pentru o consultație, tratament sau procedură medicală! Nu ignorați sfatul medicului! Dacă credeți că aveți o urgență medicală, apelați de urgență serviciul public de urgență la 112!

CENTRUL DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT DR CIOVICA

Bd. Al. Lăpușneanu 103, Constanța. Jud. Constanța

Reg. Comerțului J13/7874/2004     CUI 16861619

Informații și programări la telefon +40 241 550 888  

email office@ciovica.com        www.ciovica.com

© Copyright 2005 - 2018 CENTRUL DE DIAGNOSTIC SI TRATAMENT DR CIOVICA prin Dr. Vlad Ciovică. Toate drepturile rezervate.

Close Menu
Close Panel